NOVA POMOĆ DRŽAVE ZA MLADE: Konkurs se završava za dva dana, evo ko može da se prijavi
Mladi / ilustracija, Foto: espreso.co.rs

bespovratna novčana podrška

NOVA POMOĆ DRŽAVE ZA MLADE: Konkurs se završava za dva dana, evo ko može da se prijavi

Opšti cilj ove pomoći države je sistemsko unapređenje preduzetništva među mladima, direktna podrška realizaciji njihovih preduzetničkih ideja

Objavljeno:

Ovo je treća godina kako se raspisuje Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih na teritoriji grada Zrenjanina. Rok za prijavu je 22. maj 2024. godine.

Podsećanja radi, prošle godine za tu namenu izdvojeno je 3 miliona dinara, a pravo je ostvarilo je 17 mladih preduzetnika sa teritorije našeg grada, dok je u 2022. godini, kada je po prvi put raspisan ovakav konkurs za koji je takođe izdvojeno 3 miliona dinara, uslove konkursa ispunilo i sredstva dobilo šesnaestoro mladih ispunilo uslove.

Kako stoji na portalu grada Zrenjanina, program dodele bespovratnih sredstava za ekonomsko osnaživanje mladih, ove godine kao prioritet ima podršku omladinskom preduzetništvu jer ono predstavlja veliki ekonomski potencijal, izvor novih zapošljavanja, a entuzijazam i energija mladih pokretačka su snaga razvoja privrede i društva.

Opšti cilj ove pomoći države je sistemsko unapređenje preduzetništva među mladima, direktna podrška realizaciji njihovih preduzetničkih ideja u prvim fazama poslovanja, kao i razvoj preduzetničkih sposobnosti i kapaciteta kod mladih.

Studenti/ ilusttacija
Studenti/ ilusttacijafoto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Krajnji cilj Programa je povećanje svesti o važnosti omladinskog preduzetništva, kao i ostvarivanje značajnije uloge mladih preduzetnika na tržištu rada kroz razvoj njihovog poslovanja, zapošljavanje većeg broja ljudi i ostvarivanje većih i održivih prihoda.

Sredstva su namenjena:

  • za subvencionisanje troškova za ulaganje u nabavku mašine/opreme/ specijalizovanog alata,
  • za subvencionisanje troškova za nabavku repromaterijala,
  • za subvencionisanje troškova za nabavku računara i računarske opreme.

Sredstva se odobravaju:

1. za nabavku mašine/opreme/ specijalizovanog alata u visini od najmanje 50.000,00 dinara do najviše 200.000,00 dinara, odnosno do 75% od fakturne (kupovne) vrednosti sa PDV-om i bez zavisnih troškova nabavke, usluga instalacije, obuke za korišćenje i sl.

2. za nabavku repromaterijala u visini od najmanje 30.000 dinara do najviše 150.000 dinara, odnosno do 75% od fakturne (kupovne) vrednosti sa PDV-om i bez zavisnih troškova prevoza i sl.

3. za nabavku računara i računarske opreme u visini od najmanje 50.000,00 dinara do najviše 200.000,00 dinara, odnosno do 75% od fakturne (kupovne) vrednosti sa PDV-om i bez zavisnih troškova nabavke, usluga instalacije, obuke za korišćenje i sl, a prenosi telegraf.

Bonus video:

05:57

MUP RASPISAO KONKURS ZA 1.100 BUDUĆIH POLICAJACA! Radović i Belencan otkrili KOJI SU USLOVI KONKURSA I KAKO SE BIRAJU KANDIDATI

(Espreso / Blic/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.